Omletă aromată

Retetă Omletă aromată

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 felii bacon
  • 3 ciuperci proaspete
  • 8 ouă

Mod De Preparare

O omletă specială, care se face la fel de uşor ca cea clasică, dar arată mult mai bine şi este mai aromată. 

1.    Baconul se taie mărunt, mărunt şi se căleşte uşor într-o lingură de ulei. Apoi, se scoate pe şervete de hârtie.

2.    Ciupercile se taie foarte mărunt şi se pun în aceeaşi tigaie în care s-a prăjit baconul. Se lasă aproximativ 10 minute până ce apa lăsată se evaporă.

3.    Ouăle se bat spumă cu telul, se potriveşte omleta de sare şi piper şi apoi se adaugă baconul.

4.    Se toarnă ouăle peste ciuperci şi se lasă omleta să se închege. Se aduce la masă cu pâine prăjită şi unt.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi