Omletă catalană

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 bucata ouă
  • 100 g brânză dulce
  • miezul de la o baghetă
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 g caşcaval
  • 100 g mazăre
  • 200 g şuncă presată
  • sare
  • 30 g unt
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 3 foi ceapă verde

Mod De Preparare

1. Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute.
2. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii potrivite. Se condimentează cu sare, în funcţie de preferinţe.
3. Compoziţia se amestecă bine cu o  spatulă specială şi apoi se toarnă în untul şi uleiul încins. Se lasă 6-7 minute pe o parte şi se întoarce pe cealaltă parte.
4. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate cu atenţie pe o tavă şi se lasă câteva minute să se răcească. Se taie cubuleţe sau ce formă doriţi şi se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.