Omletă cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 10 ouă
  • 150 g brânză
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Într-un castron se pun ouăle şi se bat până se spumează. Se adaugă brânza rasă, puţină sare şi piper.

2. Tigaia se încălzeşte fără grăsime, apoi se pune uleiul şi se ţine pe foc până se încinge. Se răstoarnă toate ouăle bătute odată în tigaie şi se lasă să se rumenească puţin. Se ridică cu lama unui cuţit de jur împrejur, ca să curgă şi ce a mai rămas necoagulat pe fundul tigăii. Este gata, când deasupra este puţin cremoasă.

3. Se presară pătrunjel verde tocat, se pliază în două, alternându-se astfel straturi mai rumene, cu straturi mai cremoase. Se serveşte caldă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă