1. Se sparg ouăle într-un bol şi se bat bine cu mixerul. Se spală mărarul şi se adaugă împreună cu telemeaua rasă pe răzătoarea mică, peste ouăle bătute.
2. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, se taie sferturi sau jumătăţi şi se lasă să se scurgă de apă.
3. Separat, se toacă ceapa şi ardeiul mărunt şi se călesc câteva minute în puţin unt. Se adaugă ciupercile, se lasă până se înmoaie şi, spre sfârşit, se pun roşiile zdrobite cu blenderul. După ce au scăzut se lasă câteva minute la rece.
4. Se topeşte un cubuleţ de unt în tigaie şi se pun ouăle bătute. Se lasă să se prăjească pe o parte şi pe cealaltă. După ce s-a rumenit, omleta se aşază pe un platou ornat cu frunze de salată. Se umple cu tocana de ciuperci şi se ornează cu cimbru şi mărar verde.