Omletă cu şuncă şi legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 2-3 fire ceapă verde sau o ceapă mică uscată
  • 1/2 varză proaspătă
  • 1 legatura mărar
  • 6 felii şuncă presată
  • 2-3 linguri brânză rasă
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă şi se pune într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă varza tocată cu un praf de sare şi se călesc împreună 3-4 minute, până se înmoaie bine legumele.

2. Se pune sunca tăiată felii şi se toarnă ouăle bătute cu brânza rasă, mărarul fin tocat şi puţin piper. Se lasă să se coaguleze şi nu se amestecă, ci se ridică cu furculiţa de jur împrejur, să curgă tot oul pe fundul tigăii.

3. Omleta nu se întoarce şi este gata când mai rămâne deasupra cremoasă, doar un strat de 2-3 mm. Se taie în sferturi şi se serveşte imediat cu salată de varză şi roşii.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!