Omletă de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 8 ouă
  • 150 g telemea de oaie
  • 75 g unt
  • 1 ardei gras verde
  • 150 g cârnaţi de casă afumaţi
  • busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă într-o sită şi se lasă să se răcorească. Se testează dacă s-au răcit şi se decojesc.
2. Separat, se sparg ouăle într-un bol şi se bat bine cu mixerul. Într-un alt vas, se rade brânza telemea pe răzătoarea mică, apoi se adaugă peste ouă şi se bate bine în continuare. Se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe.
3. Se topeşte untul în tigaie, se pun cartofii tăiaţi rondele subţiri, cârnaţii şi ardeiul verde tăiat mărunt.
4. Cu 10 minute înainte, se pun ouăle bătute cu brânza şi, după ce s-au rumenit pe o parte, se răsucesc uşor, ca să nu se rupă. Omleta de cartofi se serveşte caldă cu diferite sortimente de salate.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare