Omletă ţărănească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 ardei verde
  • 8 ouă
  • 1 legatura mărar
  • cimbru
  • 2 cârnaţi afumaţi
  • 150 g caşcaval
  • mozzarella
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 5-6 felii bacon
  • piper
  • 2-3 roşii pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit.

2. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.

3. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare şi de mărar şi apoi se adaugă caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt.

4. Compoziţia obţinută se toarnă în tigaie şi se lasă la foc mic, să nu se ardă.

5. Se verifică cu o paletă de lemn dacă s-a făcut pe o parte şi se întoarce uşor ca pe clătită, să nu se rupă. Se mai lasă să se rumenească puţin, câteva minute, şi se serveşte ornată cu cimbru şi felii de roşii.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi