Orez basmati cu nuci

Retetă Orez basmati cu nuci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cepe roşii
  • 300 g măsline
  • 200 g ciuperci
  • 1 legatura coriandru
  • 2-3 ardei uscaţi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 350 g orez basmati
  • 750 ml apă
  • sare
  • piper
  • 200 g nuci coapte

Mod De Preparare

1. Se spală ceapa, se curăţă şi se taie solzişori. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Se alege coriandrul, se spală, se scutură şi o parte se toacă împreună cu ardeiul capia uscat. Se păstrează câteva frunze de coriandru pentru ornat.
2. Se pune uleiul să se încingă într-o tigaie şi se călesc ciupercile câteva minute. Se adaugă ceapa, ardeiul, coriandrul, măslinele, nucile şi orezul şi se lasă câteva minute la foc potrivit.
3. Se toarnă apoi apa şi se mai fierbe 30 de minute la foc mic. Se acoperă cu hârtie de copt şi se bagă 10-15 minute la cuptor.
4. Se ornează cu restul de coriandru tocat, se aranjează pe farfurii şi se serveşte imediat alături de friptură de pui sau peşte.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare