Orez cu carne de vițel

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g vrăbioară de vițel
  • 300 g orez cu bobul lung
  • 300 g piure de roșii
  • 15 ml vin roșu dulce
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper negru măcinat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 legatura pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Se spală bucata de carne, se şterge şi se taie fâşii. Se pune uleiul în tigaie, se adaugă carnea şi se înăbuşă 5-10 minute. Se stropeşte cu puţin vin dulce şi se lasă să scadă la cuptor. Se condimentează cu sare şi piper.
2. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşă în uleiul de măsline. Se adaugă şi morcovul ras pe răzătoarea mică şi o linguriţă de boia dulce. Se lasă să se rumenească şi se pune apoi orezul spălat în prealabil. Se toarnă apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic până se umflă orezul. Se amestecă continuu să nu se lipească. La sfârşit, se pune piureul de roşii, piper şi sare, se condimentează dacă mai este cazul cu boia şi se acoperă cu un capac.
3. Se scoate carnea din cuptor şi se amestecă cu orezul fiert. Se ornează cu pătrunjel şi se serveşte cu garnitură de murături.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma