Orez cu jambon

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 150 g jambon
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • 1 portocală
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare

Mod De Preparare

1. În 1,5 l de apă cu puţină sare se pun la fiert morcovii, ceapa şi păstârnacul (legumele sunt curăţate, spălate şi tăiate în sferturi). Se lasă să fiarbă 30 minute şi se păstrează supa.

2. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1 minut, într-o cratiţă încinsă cu ulei. Se adaugă 0,8 l supă de legume fierbinte şi se sărează după gust. Se fierbe acoperit, la foc mic, până când boabele de orez încep să înflorească. Se dă la o parte şi se lasă acoperit jumătate de oră, până când se absoarbe toată supa.

3. Ardeiul gras, ceapa şi portocala se spală, se curăţă şi se taie felii. Orezul fiert, jambonul tăiat felii, ceapa, gogoşarul şi portocala se amestecă uşor. Se condimentează după gust şi se stropeşte cu sos de lămâie (2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri ulei, 4 linguri de supă şi sare după gust).

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.