Se spală bine orezul şi se lasă aproximativ o oră în apă rece. La 200 g de orez, se adaugă 500 ml apă şi 2-3 linguri de ulei. Uleiul se pune pentru a nu se lipi şi pentru a avea un aspect plăcut. Se fierbe orezul, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă la temperatura camerei.
Separat, se curăţă şi se spală ceapa, morcovii şi ardeii. Ceapa se taie în patru, apoi fiecare sfert se desface în foiţe. Morcovii se taie rondele, broccoli se desfac în bucheţele, ardeii se taie în patru şi se pun într-o tigaie suficient de mare. Se încing 3-4 linguri ulei de măsline şi se pun legumele la foc iute.
Se amestecă continuu astfel încât legumele să nu se înmoaie sau să se ardă. Când au căpătat culoarea aurie, se iau de pe foc şi se stropesc cu sare, piper şi sos de soia, apoi se acoperă cu un capac.
Carnea de porc se taie cubuleţe, se căleşte, separat, în puţin ulei, şi se lasă să se prăjească la foc mic, să nu se ardă şi să se pătrundă uniform. După ce s-a rumenit, se adaugă sosul de soia şi pasta de ardei. Se mai lasă câteva minute şi se ia de pe foc. Pe un platou, se pun orezul, legumele şi carnea şi se ornează cu frunze de salată.