Orez cu pui şi ardei

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 30 min
  • Timp de gatire: 60 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1 piept de pui întreg
  • 2 ardei graşi
  • 2 roşii
  • 150 g măsline cu sâmburi
  • 2 linguri ulei
  • câteva cozi ceapă verde sau ceapa ciorii
  • sare

Mod De Preparare

Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină.

1.   Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pen­tru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se taie cuburi.

2.   Ardeii şi roşiile se taie fâşii şi felii. Într-un vas care merge la cuptor se pune uleiul şi se adaugă orezul. Se pun carnea şi legumele.

3.   Se toarnă zeama în care a fiert pieptul de pui, se adaugă măslinele, se presară sare şi se amestecă. Dacă zeama nu depăşeşte orezul, se mai completează cu apă.

4. Se dă la cuptor pentru o oră. Se serveşte cu cozi de ceapă verde tăiate mărunt.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro