Orez cu pui şi ardei

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1 piept de pui întreg
  • 2 ardei graşi
  • 2 roşii
  • 150 g măsline cu sâmburi
  • 2 linguri ulei
  • câteva cozi ceapă verde sau ceapa ciorii
  • sare

Mod De Preparare

Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină.

1.   Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pen­tru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se taie cuburi.

2.   Ardeii şi roşiile se taie fâşii şi felii. Într-un vas care merge la cuptor se pune uleiul şi se adaugă orezul. Se pun carnea şi legumele.

3.   Se toarnă zeama în care a fiert pieptul de pui, se adaugă măslinele, se presară sare şi se amestecă. Dacă zeama nu depăşeşte orezul, se mai completează cu apă.

4. Se dă la cuptor pentru o oră. Se serveşte cu cozi de ceapă verde tăiate mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă