Orez cu pui şi curry

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 180 g orez
  • 2 lingurite praf de curry
  • 50 g unt
  • 4 pulpe de pui
  • sare
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • fasole verde
  • morcovi pentru garnitură

Mod De Preparare

1. Se trece orezul prin 3-4 ape până se limpezeşte apa şi se lasă să se scurgă.

2. Într-o cratiţă se pune untul şi se căleşte cu 2 linguriţe de curry, se toarnă orezul şi se adaugă 600 ml apă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. În cazul în care nu s-a fiert, se mai lasă încă 10 minute.

3. Separat, într-o tigaie mare, se încinge uleiul la foc potrivit. Se spală pulpele de pui şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi se prăjesc în ulei aproximativ 10 minute, până când s-au rumenit pe ambele părţile.

4. Se pune orezul într-o formă de tartă unsă cu unt sau ulei, se răstoarnă pe o farfurie, se pun pulpele şi se ornează cu garnitură de fasole verde şi morcovi.