Ouă Benedict cu cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 8 felii pâine
  • 8 bucati caşcaval
  • 8 felii bacon
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
Pentru garnitură
  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă roşie
  • 1 legatura pătrunjel
  • ulei
  • 1 lingurita boia

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun să  fiarbă în apă cu sare. După aceea, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se înăbuşesc în untul topit, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil.
2. Separat, se taie pâinea felii potrivite şi se prăjeşte.
3. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se pun la început feliile de bacon, apoi caşcavalul, se lasă 2-3 minute pe o parte şi 2-3 pe cealaltă parte, se scot pe farfurie şi, dacă mai este nevoie, se adaugă puţin ulei.
4. Se sparg ouăle şi se prăjesc. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce.
5. Se ornează feliile de pâine cu caşcavalul şi baconul rumenite şi, deasupra, se pun ouăle. Se servesc cu garnitură de cartofi ţărăneşti şi se ornează cu pătrunjel.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.