Ouă Benedict dietetice

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 felii pâine neagră
  • 4 felii şuncă fără grăsime
  • 1 lingurita oţet
Pentru sos:
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingurita muştar
  • 150 g iaurt
  • 1 fir ceapă verde tocat
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Ouă Benedict dietetice cu pâine neagră şi şuncă slabă. O reţetă uşoară, care se face repede.

1. Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute ame­stecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare şi piper. Se trage vasul de pe foc şi se păstrează la cald deasupra apei în care a fiert la bain-marie.

2.    În apă clocotită cu oţet se pun ouăle sparte separat şi se lasă 3 minute. Între timp, se prăjesc feliile de pâine şi se pun pe fiecare farfurie. Se pune câte o felie de şuncă, câte un ou şi se aduc la masă imediat cu sosul alături.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete