Ouă boiereşti

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 bucati aluat foietaj congelat
  • 4 bucati oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

Învaţă să prepari ouă boiereşti, ca la curţile celor mai mari domnitori, pentru un festin regal.

 

Mod de preparare:

 

1. Se lasă aluatul să se topească la temperatura camerei. În forme de tartă se pun patru bucăţi de hârtie de copt, să depăşească marginile.

 

2. În fiecare formă se pune o bucată de aluat de foietaj şi se unge cu unt topit.

 

3. Se pune câte un ou crud în fiecare formă, peste aluat şi se dau la cuptorul gata încins.

 

4. Se lasă 10-15 minute şi se aduc la masă presărate cu un praf de sare şi mărar.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma