Ouă broscuţe cu sos tartar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 castravete proaspăt
  • cuişoare
  • boia dulce
  • câteva fire de ceapă verde
  • mărar şi pătrunjel verde
  • 100 g maioneză
  • sare
  • 100 g smântână
  • muştar
  • boia dulce
  • câteva frunze de salată verde
  • câteva roşii
  • 1 lingura zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Ouăle se fierb 6-7 minute în apă cu sare. Se ţin apoi un minut în apă rece şi se curăţă de coajă. Toate legumele se spală.

2. Se taie câte puţin din fiecare ou, astfel încât să se obţină o suprafaţă dreaptă, care să se poată aşeza orizontal. Se crestează apoi ouăle pe partea opusă şi se aşază pe o farfurie ornată cu salată verde şi roşii. Se ornează ouăle fierte cu felii de castravete, ceapă verde, cuişoare, boia dulce, mărar şi pătrunjel verde.

3. Pentru sos, se condimentează maioneza după gust cu sare, muştar şi zeamă de lămâie, apoi se adaugă smântâna şi se amestecă până se omogenizează.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)