Ouă cu spanac la cuptor

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspat
  • 100 g cascaval ras
  • 8 oua
Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 200 ml lapte

Mod De Preparare

O reţetă gustoasă şi foarte sănătoasă! Prepară şi tu ouă cu spanac la cuptor!

1. Spanacul se spala si se opareste 5 minute în apa clocotita. Apoi, se scoate cu o spumiera si se lasa la scurs. Ouale se pun la fiert, sa fie tari, se pun apoi sub apa rece si se decojesc.

2. Pentru sos, se topeste untul, se adauga faina si, dupa ce se desface rapid, se trage de pe foc si se toarna laptele amestecând continuu. Se repune pe aragaz si, amestecând, se fierbe 5 minute.

3. Într-un vas de cuptor sau doua mai mici se pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos si deasupra ouale.

4. Se presara cu cascaval si se da 10 minute la cuptor.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.