Ouă Florentine – rețeta originală

Retetă Ouă Florentine - rețeta originală

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 chifle
  • 4 ouă
  • 1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde
  • o mână de frunze de spanac
  • sos olandez - după plac

Mod De Preparare

Ouăle Florentine sunt varianta la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasă a celebrelor ouă Benedict. Consumate mai ales de către vegetarieni și cei care țin diete. Ideale pentru un mic-dejun sau un aperitiv rapid, colorat, sățios și absolut delicios. 

Ouăle se fierb sau se poșează. Între timp, ne ocupăm de spanac. Se spală bine frunzele, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.

Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt. Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac. Când sunt gata ouăle, pune-le, așa fierbinți, deasupra spanacului.

Toarnă sos olandez din belșug și servește-le cât sunt calde.

oua florentine2

Alte rețete pe bază de ouă, pentru mic-dejun

Norişori de ouă

Ouă vesele

Ouă în chifle

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare