Ouă îmbrăcate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 250 g ficat de pasăre fiert
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri griş
  • pătrunjel tocat
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare şi piper

Mod De Preparare

1. Se fierb 4 ouă, timp de 8 minute, apoi se lasă în apă rece.

2. Se pasează ficăţeii şi se amestecă cu pătrunjelul, usturoiul, sare şi piper după gust. Se adaugă apoi grişul, făina şi un ou crud, până se obţine o pastă consistentă.

3. Cu amestecul obţinut mai sus se îmbracă ouăle fierte în strat uniform. Oul rămas se bate cu un praf de sare. Se trec ouăle învelite prin oul bătut, apoi prin pesmet şi se repetă operaţiunea de 2 ori pentru fiecare ou.

4. Se pun ouăle la prăjit în baie de ulei încins, timp de 5 minute, apoi se scot pe hârtie absorbantă şi se lasă să se scurgă de ulei. Se servesc calde, pe frunze de salată proaspete.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor