Ouă picante

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • boabe de piper
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 200 ml apă
  • 200 ml oţet
  • 200 ml ulei de măsline
  • 2 crengute rozmarin
  • 8 ardei iuţi roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 8 ouă fierte tari
  • 30 g sare neiodată

Mod De Preparare

1. Se fierbe uleiul de măsline cu oţetul şi apa, se amestecă apoi cu zeama de lămâie şi cu sarea. Se mai dă într-un clocot, apoi se lasă la răcit.

2. Ouăle se aşază în borcane. Se curăţă usturoiul de coajă, se taie mărunt şi se pune peste ouă.

3. Se spală ardeii iuţi şi se taie jumătăţi, crenguţele de rozmarin se rup bucăţi şi se pun peste ouă înborcan. Se adaugă şi piperul.

4. Se toarnă saramura rece în borcane şi se închid ermetic cu capace sau cu un celofan mai gros. Se lasă la marinat o zi, la temperatura camerei.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!