Ouă scoţiene

oua

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 12 ouă fierte
  • 350 g piept de pui
  • 1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel)
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura muştar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă crude
  • 50 g pesmet
  • 50 ml ulei pentru prăjit
  • 1-2 lămâi

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.

2. Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi