Ouă scoţiene

Ouă scoţiene

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 12 ouă fierte
  • 350 g piept de pui
  • 1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel)
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura muştar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă crude
  • 50 g pesmet
  • 50 ml ulei pentru prăjit
  • 1-2 lămâi

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.

2. Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot