Ouă umplute cu ficăţei de pasăre

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 25 g unt
  • 3-4 ficăţei de pasăre
  • 10-12 măsline verzi
  • 1 lingurita muştar
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • măsline verzi şi negre
  • câteva fire de arpagic sau ceapă verde

Mod De Preparare

1. Într-o oală cu apă şi un praf de sare, se pun la fiert 8 ouă. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 10 minute. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se curăţă de coajă.

2. Ouăle fierte se taie în două, iar gălbenuşurile fierte se scot uşor şi se pun într-un castron. Se pasează cu o furculiţă şi se freacă cu untul şi un gălbenuş crud. Se adaugă ficăţeii fierţi şi măslinele verzi tăiate cubuleţe. Se potriveşte la gust cu sare, piper, muştar şi pătrunjel verde tocat mărunt.

3. Se umplu albuşurile cu această compoziţie şi se ornează cu măsline şi câteva fire de arpagic. Se aşază pe un platou şi se servesc la aperitiv.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa