Ouă umplute cu brânză de oi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 30 g unt
  • 70 g brânză de oi
  • 2 lingurite muştar
  • sare
  • piper alb
  • boia de ardei
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Ouăle se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 8 – 10 minute, apoi se scurge apa caldă şi se ţin în apă rece 1 minut. Se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, pe lung.

2. Se scot gălbenuşurile şi se trec prin sită sau se pasează cu furculiţa. Se amestecă cu untul bătut spumă, apoi se adaugă muştarul şi brânza rasă. Se condimentează cu sare, dacă mai este cazul, cu piper şi, cine doreşte, cu boia de ardei.

3. Compoziţia se pune într-un cornet, apoi se umplu albuşurile şi se ornează cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.