Ouă umplute cu pastă de măsline

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g măsline verzi
  • 2 lingurite muştar cu hrean
  • maioneză
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze salată
  • 3-4 fire ceapă verde

Mod De Preparare

1. Se pun ouăle la fiert în apă cu o linguriţă de sare. Pentru a se curăţa uşor, ouăle se lasă în apă rece câteva minute.

2. Separat, se pun gălbenuşurile fierte, un gălbenuş crud şi se prepară maioneza. Se amestecă cu ulei puţin câte puţin, cu 1-2 linguriţe de muştar. Dacă maioneza este tare, se adaugă o linguriţă de apă minerală.

3. Se curăţă măslinele de sâmburi, se pasează cu blenderul iar pasta se amestecă cu maioneza. Se potrivesc cu sare şi piper, după gust, şi se lasă câteva minute la rece.

4. Între timp, se spală frunzele de salată, se aranjează pe un platou, se umplu jumătăţile de ouă cu maioneză şi se ornează cu feliuţe de măsline şi fire de ceapă verde.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă