Pacheţele cu carne

Pacheţele cu carne

Ingrediente

  • 4 gutui mari
  • 100 g unt
Pentru umplutură
  • 500 g carne de curcan tocată
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 100 g pesmet măcinat
  • 1 ceapă roșie
  • 4 prune
  • 100 g fistic prăjit
  • 4-5 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se spală şi se curăţă gutuile. Se scoate miezul cu ajutorul unui cuţit special şi se ung cu untul moale în interior. Se presară sare şi se lasă să stea la temperatura camerei.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline. După ce s-a înăbuşit, se adaugă carnea de curcan tocată şi se călesc la foc potrivit. În compoziţia de carne, se adaugă puţină apă călduţă ca să nu se ardă. Se lasă să scadă şi, după ce s-a rumenit, se condimentează cu sare şi piper alb, după gust. Se adaugă pesmetul măcinat şi se răceşte la temperatura camerei.
3. Fisticul se taie mărunt şi se prăjeşte 3-4 minute în puţin ulei de măsline. Prunele se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Se adaugă în compoziţia de carne, se amestecă uşor şi se umplu gutuile. Se bagă în cuptor, la 160° C şi se lasă să se rumenească. Gutuile umplute se servesc ornate cu fistic prăjit.

Evaluează
Alte rețete