Pacheţele de vinete la grătar

Pacheţele de vinete la grătar

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg roşii
  • 2 cepe mici
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceasca supă de carne
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1 lingura pătrunjel tocat
  • 1 lingura mărar tocat
  • 4 vinete mari
  • 2 ardei iuţi
  • 8 scobitori

Mod De Preparare

1. Roşiile se spală şi două din ele se taie în 8 rondele groase. Celelalte roşii se opăresc, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei, după care se adaugă roşiile tăiate. Se înăbuşă 5 minute, apoi se adaugă supa de carne şi se lasă la fiert 10 minute. Se condimentează cu sucul de lămâie, boia, sare şi piper. Se adaugă mărarul şi pătrunjelul şi se lasă să se răcească.

2. Vinetele se spală, se taie pe lungi­me în 16 felii şi se presară cu sare. Se ung cu ulei de măsline şi se coc pe grătar, 10 minute pe fiecare parte. Ardeii iuţi se spală şi se coc pe grătar. Când se răcesc, se curăţă de coajă.

3. Feliile coapte de vinete se aşază în cruce, două câte două. La mijlocul fiecărei perechi, se pune un sfert de ardei iute şi o felie de roşie, se acoperă cu vinete şi se prind cu scobitoare. Fiecare pachet de vinete se unge din nou cu ulei de măsline şi se pune pe grătar, câte 3 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, se servesc cu sosul de roşii pregătit dinainte.

Evaluează