Paella cu pui

Retetă Paella cu pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 8 copane
  • 1 lingura șofran
  • 3 ardei
  • 2-3 cepe
  • 1 căpățână usturoi
  • boia de ardei iute
  • 100 g mazăre fiartă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se curăță și se spală copanele. Orezul se alege, se spală, apoi se pune să fiarbă la foc mic, într-un litru de apă.

2. Ardeii și ceapa se curăță, se taie mărunt și se călesc. După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul măcinat și copanele de pui. Se amestecă bine și se lasă să se călească.

3. După ce s-a rumenit puiul, se adaugă orezul, șofranul, mazărea fiartă și apă călduță cât să acopere legumele și carnea. La sfârșit, se adaugă sare, boia și piper. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.