Pâine cu cartof dulce

Pâine cu cartof dulce

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cartof dulce
  • 50 g miere
  • 55 g unt
  • 100 ml lapte
  • 450 g făină
  • 5 g sare
  • 7 g drojdie uscată
  • un praf de scorțișoară

Mod De Preparare

Pâinea cu cartof dulce este o soluție bună dacă vrei să introduci acest tubercul dulceag în alimentația familiei tale. Cartofii dulci conțin vitamina A, vitamina C, potasiu, fier și calciu.

Cum se prepară pâinea cu cartof dulce

  1. Se spală bine cartofii dulci.
  2. Se fierb cartofii dulci în apă pentru 15 – 20 minute. Se curăță de coajă și se pasează pulpa până devine un piure.
  3. Într-un castron se pune piureul de cartof dulce, mierea, laptele și untul. Se amestecă bine. Într-un castron separat se amestecă făina și scorțișoara.
  4. Într-un pahar se amestecă drojdia cu puțin lapte și un praf de zahăr.
  5. Pe planșa de lucru se toarnă făina. Se formează o adâncitură și se toarnă amestecul de cartof dulce și drojdia.
  6. Se amestecă cu mâinile până se omogenizează aluatul pentru pâinea cu cartof dulce. Se frământă apoi încă 6 – 8 minute.
  7. Aluatul obținut se transferă într-un castron încăpător acoperit și se lasă la dospit timp de 30 – 40 minute sau până își dublează volumul.
  8. Aluatul se întinde în formă dreptunghiulară cu ajutorul sucitorului. Se rulează și se transferă într-o formă de pâine. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă la dospit încă 30 – 50 minute.
  9. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Pâinea cu cartof dulce se poate unge cu ou bătut și se pot presăra semințe de susan.
  10. Pâinea se coace timp de 10 minute la 190 de grade și apoi 45 minute la 175 grade.
  11. Se scoate din tavă și se lasă la răcit.
Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 2 voturi