Pâine cu dovleac

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min

Ingrediente

  • 500 grame piure de dovleac
  • 4 ouă
  • 1 cană ulei vegetal
  • 2/3 cană apă
  • 3 căni zahăr
  • 3 ½ căni făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 ½ linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță nucșoară
  • ½ linguriță cuișoare
  • ¼ linguriță ghimbir măcinat

Mod De Preparare

Pufoasă și ușor picantă, pâinea cu dovleac este chiar mai gustoasă a doua zi după ce ai copt-o. Gustul exotic al toamnei, în propria bucătărie.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius.
  2. Tapetează cu ulei și făină 3 forme de copt pâine
  3. Într-un bol mare pune piure-ul de dovleac, ouăle, uleiul, apa și zahărul și bate-le bine cu mixerul. Într-un bol separat amestecă făina, praful de copt, sarea, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul. Toarnă aceste ingrediente în amestecul de dovleac și folosește mixerul pentru a le încorpora bine.
  4. Toarnă compoziția în formele tapetate.
  5. Pune-le la copt timp de 50 de minute în cuptorul preîncălzit.

Sursă foto: 123rf.com

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului