Pâine cu turmeric

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 10 g sare
  • 300 ml apă
  • 20 g drojdie uscată
  • 2-3 lingurițe de turmeric
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod De Preparare

Cum se prepară pâinea cu turmeric

1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Amestecă făina, drojdia, turmericul, sarea și uleiul într-un bol.

3. Adaugă treptat apa până începe să se formeze un aluat moale.

4. Acoperă aluatul cu o cârpă umedă pentru ca acesta să nu se usuce. Lasă aluatul să dospească 1-2 ore sau până își dublează volumul.

5. Înfăinăm masa de lucru și formăm chifle mici.

6. Chiflele se așază pe o tavă de copt pe care am pus în prealabil foaie de copt. Pâinicile se coc timp de 30 de minute.