Pâine cu turmeric

Retetă Pâine cu turmeric

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 10 g sare
  • 300 ml apă
  • 20 g drojdie uscată
  • 2-3 lingurițe de turmeric
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod De Preparare

Cum se prepară pâinea cu turmeric

1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Amestecă făina, drojdia, turmericul, sarea și uleiul într-un bol.

3. Adaugă treptat apa până începe să se formeze un aluat moale.

4. Acoperă aluatul cu o cârpă umedă pentru ca acesta să nu se usuce. Lasă aluatul să dospească 1-2 ore sau până își dublează volumul.

5. Înfăinăm masa de lucru și formăm chifle mici.

6. Chiflele se așază pe o tavă de copt pe care am pus în prealabil foaie de copt. Pâinicile se coc timp de 30 de minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma