Mod De Preparare
Pâine cu usturoi este rețeta perfectă pentru cei care vor să elimine sau să reducă numărul carbohidraților din dieta lor. Deși nu este o pâine în sensul clasic al cuvântului este delicioasă și poate fi mâncată ca gustare, aperitiv sau ca masă de sine stătătoare.
Această pâine cu usturoi este bogată în proteine și grăsimi, așa că va fi evitată de cei care au probleme cardiace.
Cum se prepară pâinea cu usturoi – varianta keto
- Mozarellla se taie bucăți mici sau se dă pe răzătoare. Se amestecă cu migdalele, crema de brânză, pudra de usturoi, drojdia și sare. Se introduce amestecul în cuptorul cu microunde pentru 1 minut la putere maximă. Se scoate din cuptor și se amestecă.
- Oul se bate bine și se adaugă peste amestecul de mozarella și migdale.
- Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius.
- Pe o tavă de cuptor se pune o foaie de copt și se întinde amestecul pentru pâine cu usturoi (18×12 cm și o grosime de aproximativ un deget).
- Într-un castron se amestecă usturoiul tocat, pătrunjelul, frunzele de chives, uleiul de măsline și parmezanul.
- Cu ajutorul unei lingurițe se adaugă amestecul de ierburi peste amestecul din tavă. Se coace 15 minute la 190 grade Celsius cu căldură sus și jos.
- După ce se coace, se lasă la răcit câteva minute înainte de a fi tăiată în dreptunghiuri.