Un desert inedit din numai 2 ingrediente principale. Rapid, gustos, pufos. Îl poți prepara chiar și cu cei mici, sigur o să îi încânte ideea de a coace niște înghețată! Mai ales că gustul final va fi altul de fiecare dată când îl veți face, dacă veți schimba aroma înghețatei.
Preîncălzește cuptorul. Unge cu unt/ulei o tavă ca de chec care nu lipește.
Într-un castron mare adaugă înghețata, făina, praful de copt și sarea. Cu ajutorul unui mixer, amestecă până se omogenizează, fără a exagera. Toarnă combinația în tavă și întinde-o uniform cu ajuotrul unei spatule.
Dă la copt pentru 40-45 de minute sau până când nu se mai lipește aluatul de scobitoare. Scoate pâinica și, după 5 minute, scoate-o din tavă.
Cel mai bine se servește caldă, alături de cupe de înghețată rece.
Dacă doriți, folosiți-vă imaginația și adăugați bucăți de ciocolată, alune, fructe uscate…
Foto: pâine din înghețată / Shutterstock