Pâine indiana Naan la tigaie

Retetă Pâine indiana Naan la tigaie

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 1 iaurt natur
  • 3 linguri de ulei
  • 10 g zahăr
  • 10 g sare
  • 5 g drojdie uscată sau 15 g drojdie proaspătă
Pentru decor:
  • 40 g de unt
  • 1 usturoi
  • patru crenguțe de pătrunjel

Mod De Preparare

Pâinea Naan este un tip de pâine ce se regăsește în gastronomia din Asia. Varianta indiană se pregătește în tandoor și se unge, de obicei cu unt sau ghee.

Cum se face pâinea indiană Naan

1. Se pune toată făina într-un castron. În centru se face o gaură și se adaugă apa, laptele, iaurtul, sarea, zahărul, uleiul și drojdia.
2. Se amestecă toate ingredientele din castron până se formează un aluat. Se frământă pe masa de lucru timp de 5 – 10 minute sau până se obține un aluat neted.
3. Se lasă aluatul la odihnit câteva minute. Se unge un vas cu ulei, se pune aluatul în el și apoi aluatul se unge și el cu câteva picături de ulei. Vasul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit până ce își dublează volumul.
4. Se presară făină pe blatul de lucru. Se scoate aerul din aluat și se împarte în 6 părți egale. Cele 6 părți se modelează în formă de bile.
5. Cât timp se gătesc pâinile naan, celelalte bile se țin acoperite pentru a nu se usca. Fiecare bilă de aluat se întinde în formă rotundă cu o grosime de aproximativ un centimetru.
6. Pâinile Naan se gătesc în tigaie la foc mediu-mare timp de un minut și jumătate pe fiecare parte. Știm că sunt gata atunci când formează bule deasupra.
7. Se amestecă usturoiul tocat, untul topit și pătrunjelul tocat mărunt. Pâinea naan se unge cu acest amestec cu ajutorul unei pensule.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa