Pakoras cu ceapă – chiftele vegetale indiene

Pakoras cu ceapă - chiftele vegetale indiene

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 5 fire coriandru proaspăt
  • 1 ardei iute (opțional)
  • 100 g făină de năut
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 75 ml apă
  • 300 ml ulei vegetal

Mod De Preparare

Pakoras sunt chiftele vegetale populare în sudul Asiei. Acest tip preparat se poate face cu ceapă, vinete, cartofi, spanac, conopidă, roșii sau ardei.

Cum se prepară pakoras cu ceapă – chiftele vegetale indiene

  1. Ceapa se curăță, se spală și se taie julienne.
  2. Coriandrul se spală și se toacă frunzele mărunt.
  3. Dacă se folosește ardei iute, se spală, se îndepărtează semințele și se toacă mărunt.
  4. Într-un castron se adaugă făina de năut, turmeric, praful de copt, sarea, ardeiul iute și coriandrul tocat. Se amestecă
  5. Se adaugă treptat apa în castron și, cu ajutorul unei linguri se omogenizează amestecul până devine ca o pastă.
  6. Se adaugă ceapa tăiată julienne.
  7. Într-o tigaie se încinge uleiul.
  8. Cu ajutorul unei linguri se formează pakoras și se pun cu grijă în uleiul fierbinte. Se prăjesc câte 4-5 chiftele vegetale o dată, câte un minute pe fiecare parte sau până devin aurii.
  9. Pakoras se scurg de ulei și se pun pe un prosop de hârtie.
  10. Se servesc calde.
Evaluează