Mod De Preparare
Pandișpanul cu cireșe este desertul perfect pentru zilele călduțe de mai sau iunie. Fiecare familie are propria rețetă.
Cireșele sunt extrem de sănătoase. Sunt bogate în vitamine, fier, calciu, antioxidanți și au puține calorii.
Cum se prepară pandișpanul cu cireșe
- Se preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius, căldură sus și jos.
- 100 g de zahăr și untul moale se mixează într-un castron până se formează o cremă.
- Se separă ouăle.
- Gălbenușurile se adaugă, unul câte unul peste crema de unt și se omogenizează compoziția.
- Praful de copt se adaugă peste făină. Amestecul se cerne.
- Se adaugă făina treptat în crema de unt cu gălbenușuri.
- Albușurile se bat spumă. Se adaugă treptat și restul de zahăr (100 g).
- Albușurile se adaugă prin învăluire peste compoziția din castron.
- Se spală cireșele și li se scot sâmburii.
- Cireșele se adaugă în aluatul pentru pandișpan.
- Aluatul se adaugă într-o tavă pătrată cu diametrul de 18 cm și gătește timp de 30 de minute sau până ce trece testul scobitorii.
- Pandișpanul cu cireșe se pudrează cu zahăr vanilinat.