Pandișpan cu zmeură și frișcă – un desert extrem de simplu, care este gata în mai puțin de o oră, dar care îți va cuceri negreșit invitații.
Zmeura este un fruct extrem de delicios și adeseori folosit în deserturi, îmbogățindu-le cu aroma sa floral-fructată irezistibilă. Pe lângă gustul său bun, zmeura este și foarte sănătoasă, efectele ei pozitive asupra metabolismului fiind bine cunoscute, după cum arată doc.ro.
Spre exemplu, zmeura menține sănătatea cardiovasculară. Conținutul ridicat de potasiu din fruct reglează pulsul și tensiunea arterială. Mai mult, zmeura este bogată în minerale (mangan, cupru, fier), care contribuie la formarea celulelor roșii din sânge.
Totodată, zmeura are proprietăți inflamatoare. Un studiu a arătat că antioxidanții din ea sunt responsabili pentru proprietățile antiinflamatoare asupra tractului gastrointestinal.
Deși este delicioasă ca atare, zmeura poate fi încorporată ușor într-un pandișpan clasic. Iată cum poți pregăti un pandișpan cu zmeură și frișcă în doar câțiva pași simpli, chiar la tine acasă:
Foto – Profimedia