Pandișpan cu zmeură și frișcă, gata în doar câțiva pași

Pandișpan cu zmeură și frișcă, gata în doar câțiva pași

De Bianca Prangate,

Ingrediente

Pandișpan
  • 5 ouă
  • 120 g zahăr
  • 130 g făină
  • 3 g sare
  • 8 ml esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g zmeură proaspătă sau decongelată
Decor
  • 250 ml smântână lichidă îndulcită cu cel puțin 30% grăsime
  • 100 g zmeură proaspătă pentru decor

Mod De Preparare

Pandișpan cu zmeură și frișcă – un desert extrem de simplu, care este gata în mai puțin de o oră, dar care îți va cuceri negreșit invitații.

Zmeura este un fruct extrem de delicios și adeseori folosit în deserturi, îmbogățindu-le cu aroma sa floral-fructată irezistibilă. Pe lângă gustul său bun, zmeura este și foarte sănătoasă, efectele ei pozitive asupra metabolismului fiind bine cunoscute, după cum arată doc.ro.

Spre exemplu, zmeura menține sănătatea cardiovasculară. Conținutul ridicat de potasiu din fruct reglează pulsul și tensiunea arterială. Mai mult, zmeura este bogată în minerale (mangan, cupru, fier), care contribuie la formarea celulelor roșii din sânge.

Totodată, zmeura are proprietăți inflamatoare. Un studiu a arătat că antioxidanții din ea sunt responsabili pentru proprietățile antiinflamatoare asupra tractului gastrointestinal.

Deși este delicioasă ca atare, zmeura poate fi încorporată ușor într-un pandișpan clasic. Iată cum poți pregăti un pandișpan cu zmeură și frișcă în doar câțiva pași simpli, chiar la tine acasă:

  • Mai întâi, albușurile și gălbenușurile se separă în două boluri.
  • Albușurile se mixează cu sarea într-un vas încăpător, până se albesc și capătă consistența unei spume tari.

  • Peste spuma tare se adaugă zahărul și se mixează din nou.
  • Se adaugă gălbenușurile bătute în prealabil, esența de vanilie și coaja rasă de la lămâie, amestecând câteva secunde, până se încorporează toate ingredientele.
  • Făina se adaugă în câteva tranșe, amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule.
  • Aluatul de pandișpan se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  • Peste aluat se așază uniform zmeura.

  • Se coace prăjitura la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute, sau până trece de testul scobitorii.
  • Între timp, smântâna lichidă se bate cu ajutorul mixerului curat, până când capătă ținută.
  • Pandișpanul cu zmeură se lasă la răcit. Când nu mai este fierbinte, se poate turna frișca deasupra acestuia.
  • Se decorează cu fructe de zmeură din loc în loc.
  • Se servește alături de o cană de ceai și se păstrează la frigider.

Foto – Profimedia

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 3 voturi