1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în laptele călduţ, se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Gălbenuşurile se bat cu un praf de sare, restul de zahăr şi zahărul vanilat, iar stafidele se curăţă, se spală şi se stropesc cu rom.
2. Se frământă un aluat din făină, laptele cu drojdia de bere, untul frecat spumă şi gălbenuşurile bătute. Se frământă energic până ce aluatul se desprinde uşor de pe vas. Se acoperă şi se lasă la dospit într-un loc cald, până când aluatul îşi dublează volumul.
3. Tava de copt se unge cu unt şi se tapetează pe lateral cu hârtie de copt. Aluatul crescut se presară cu stafidele îmbibate în rom şi se frământă din nou. Se pune apoi în tavă şi se lasă din nou la crescut 10 minute. Se coace în cuptorul încins, la foc mic, aproximativ o oră şi jumătate. După o oră se acoperă cu folie din aluminiu să nu se ardă deasupra. Se lasă să se răcească în formă.
4. Pentru cremă, se topeşte la cald ciocolata rasă cu untul, apoi se lasă să se răcească şi se amestecă cu frişca bătută. Se împarte în patru şi se amestecă separat cu nucă tocată mărunt, fistic pisat, zeamă de lămâie şi cacao.
5. Se taie cozonacul în 5 felii, care se aşază pe un platou şi se ung pe rând mai întâi cu crema de nucă, apoi cu cea de cacao, cea de lămâie şi la sfârşit cu crema de fistic.
6. Se acoperă cu ultima felie de cozonac şi se ornează cu zahăr ars. Pentru glazură, se caramelizează zahărul şi se toarnă în şuvoi subţire pe o folie din aluminiu unsă cu puţin ulei.