Panna cotta de vanilie şi ciocolată

Retetă Panna cotta de vanilie şi ciocolată

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru crema de vanilie
  • 200 ml smântână
  • 300 ml lapte
  • 50 g zahăr vanilat
  • 3 foi gelatină
  • 1 fiolă subţire esenţă de vanilie
Pentru crema de ciocolată
  • 200 ml smântână
  • 300 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 3 foi gelatină
  • 80 g ciocolată neagră
Pentru servit
  • o cutie mică de compot de pere

Mod De Preparare

Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi:

1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a o dilua bine în crema.

2. Pentru crema de ciocolata se pun la fiert laptele, smântâna, zaharul si ciocolata rupta bucaţi. Se fierbe amestecând pentru a se topi ciocolata si apoi, când fierbe, se pune gelatina.

3. Cele doua creme se toarna în pahare, dupa gust, întâi ciocolata si apoi vanilia (sau invers) si se dau la rece pentru 4 ore. Se servesc cu pere din compot, bine scurse de zeama.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.