Papanaşi cu brânză dulce

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie sau de portocală
  • 50 g făină
  • 1 lingura zahăr pudră
  • ulei pentru prăjit
  • sare
Pentru ornat
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 100 g brânză proaspătă
  • 100 g smântână
  • 100 g gem

Mod De Preparare

1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu smântâna, zahărul pudră, făina, gălbenuşurile, un praf de sare şi coaja rasă de lămâie. La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă bine până se înglobează în aluat.

2. Când se obţine un aluat omogen se ia cu lingura din aluat şi se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Focul se menţine la potrivit şi se lasă pe fiecare parte doar 1-2 minute, doar cât să se rumenească puţin.

3. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, se pudrează cu zahăr şi se servesc imediat cu brânză proaspătă, smântână şi gem.

Citește și: PAPANAŞI PRĂJIŢI, CU DULCEAŢĂ ŞI SMÂNTÂNĂ

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.