1. Se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu oul, un praf de sare, grişul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi făina, până când se obţine un aluat omogen.
2. Se întinde aluatul pe o folie tapetată cu făină şi se formează un baton gros de aproximativ 3 cm, care se taie mai întâi jumătăţi, apoi în sferturi, care se taie la final în câte patru bucăţi. Se tapetează cu făină fiecate bucată de aluat şi se modelează ca perişoarele, apoi se apasă pe mijloc cu degetul mare să se formeze o adâncitură.
3. Se pun la fiert într-o cratiţă de 3 l cu 2 l de apă clocotită, un praf de sare şi unt. Când apa fierbe din nou, se micşorează flacăra, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic, 10 minute. Se opreşte focul şi se mai lasă acoperiţi 10 minute.
4. Se lasă apoi la scurs şi se servesc fierbinţi cu zahăr pudră, smântână, dulceaţă de afine şi fructe proaspete.
Citește și: PAPANAŞI PRĂJIŢI, CU DULCEAŢĂ ŞI SMÂNTÂNĂ