Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci, razatura de lamaie + portocala, dupa care faina amestecata cu bicarbonatul (eu nu l-am stins in nimic) cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.
Impartiti aluatul in 5, faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat, 4 bilute.
Puneti uleiul intr-o tigaie la incins (cam de 2 degete), puneti papanasii, prajitii la foc mic, intorcandu-i de mai multe ori. Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior.
Ii scoatem pe un servetel absorbant, dupa care ii punem pe o farfurie, in gaurica punem gulceata, gem (eu am avut de fructe de padure) si smantana din belsug peste, punem biluta si presaram putin zahar pudra.
Reteta trimisa de: Monica Milos
Citește și: PAPANAŞI PRĂJIŢI, CU DULCEAŢĂ ŞI SMÂNTÂNĂ