Papanasi prajiti cu dulceata si smantana

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • smantana
  • dulceata
  • putina sare
  • razatura coaja de lamaie si portocala (cat mai multa)
  • 200 g faina (la mine au intrat 160 G, depinde de oua)
  • 2 oua
  • 200 g branza de vaci grasa
  • zahar pudra

Mod De Preparare

Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci, razatura de lamaie + portocala,  dupa care faina amestecata cu bicarbonatul (eu nu l-am stins in nimic) cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.

Impartiti aluatul in 5,  faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat, 4 bilute.
Puneti uleiul intr-o tigaie la incins (cam de 2 degete), puneti papanasii, prajitii la foc mic, intorcandu-i de mai multe ori. Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior.

Ii scoatem pe un servetel absorbant, dupa care ii punem pe o farfurie, in gaurica punem gulceata,  gem (eu am avut de fructe de padure) si smantana din belsug peste, punem biluta si presaram putin zahar pudra.

Reteta trimisa de: Monica Milos

Citește și: PAPANAŞI PRĂJIŢI, CU DULCEAŢĂ ŞI SMÂNTÂNĂ

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)