Papiotă de pui cu mere şi legume

De erikachivu,

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui
  • 2 crengute ţelină
  • 1 dovlecel
  • 2 mere roşii
  • 1 ardei gras roşu
  • sucul unei lămâi
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita tarhon uscat
Pentru marinată
  • 1 rădăcina ghimbir
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura tarhon uscat
  • sucul a 2 lămâi
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Pregatirea alimentelor în hârtie (papiote, în termeni de specialitate) nu a fost inventata pentru a slabi, însa s-a dovedit ca poate fi folosita de persoanele care au probleme cu greutatea. Si un sfat: folosim hârtie de copt, si nu folie de aluminiu. Uite cum poţi prepara papiotă de pui cu mere şi legume!

1. Într-un vas, se amesteca radacina de ghimbir taiata marunt cu usturoiul taiat felioare, sosul de soia, uleiul, tarhonul, sucul celor doua lamâi, sare si piper. În acest amestec, se pune carnea dezosata şi porţionata si se lasa 30 de minute.

2. Merele se curaţa de coaja si se taie felioare care se stropesc cu suc de lamâie, ţelina se taie rondele fine, dovleceii felii pe lung iar ardeiul cuburi cât se poate de mici.

3. Se taie hârtie de copt pentru fiecare bucata, îndeajuns cât sa poate fi si împachetata, si se pun bucaţile de carne cu felioare de mere si dovlecei, cuburi de ardei si câte o lingura de marinata. Se presara cu rozmarin si tarhon uscat, se împacheteaza bine la capete si se asaza în tava mare de aragaz.

4. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Papiota se serveste ca atare.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi