Papoutsakia

Papoutsakia

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 vinete rotunde
  • 500 g carne tocată de vită
  • 3 roşii bine coapte
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 200 g sos alb
  • 200 g caşcaval uscat
  • 1 căţel usturoi
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă pe bază de carne şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Perfectă pentru zilele de iulie în care toate piețele abundă de vinete proaspete și sănătoase! Iată cum se face papoutsakia!

1. Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul.

2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa. După ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface ușor cu lingura de lemn. Adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, sarea, piperul şi apa necesară pentru a fierbe la foc mic, timp de o oră.

3. Vinetele se şterg şi se prăjesc uşor în ulei. Apoi, cu o linguriţă li se scoate miezul care se pune tocat mărunt în amestecul de carne. Umple vinetele cu amestecul de carne.

4. Pune sos alb pe fiecare vânătă, presară cu caşcaval ras din belșug şi dă-le la cuptor pentru 25 de minute.

papoutsakia (1)

Alte rețete la care poți folosi vinetele:

 

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot