Parfait cu mango: dulce, acrișor și cu siguranță fermecător. Acest desert originar din Franța te va cuceri prin textura lui fină.
„Parfait' se traduce ca „perfect' din franceză. Rețeta originală are la bază o cremă din smântână, ouă, zahăr și sirop. Varianta preluată de americani, devenită mai populară între timp, conține iaurt, granola, alune și nuci, sosuri, creme sau frișcă. Se servește în pahare transparente și înalte, care pun în valoare straturile și texturile.
Există nenumărate rețete de parfait, care au la bază fie principiul francez de pregătire a desertului, fie cel american. O variantă delicioasă este cea cu iaurt, granola și mango. Este perfectă pentru vara toridă, dulceața aromată a fructelor coapte de mango contrastând cu gustul acrișor al unui iaurt de vanilie.
În plus, combinația de iaurt și mango este foarte benefică pentru sănătate. Iaurtul conține bacterii sănătoase, care contribuie la menținerea unui tranzit intestinal optim, și chiar poate scădea riscul apariției cancerului de colon. În plus, ameliorează balonarea și este un bun aliat al sistemului osos, mulțumită conținutului său de calciu.
La râdul său, mango este un fruct pe cât de delicios, pe atât de sănătos. Betacarotenul din pulpa fructului ajută la menținerea sănătății pielii și ochilor. Conținutul bogat de fibre și apă ajută la prevenirea sau combaterea constipației. Iar vitamina C din mango este un prieten de nădejde în lupta cu virusurile și întărirea sistemului imunitar.
Foto: 123rf.com
Citește și: Cum se curăță mango și cum se consumă acest fruct