Parfait cu mango: desertul răcoritor pentru zilele toride

Parfait cu mango: desertul răcoritor pentru zilele toride

Ingrediente

 • 2 mango copți
 • 200 g iaurt
 • 100 ml smântână îndulcită lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
 • 40 ml miere
 • 50 g granola
 • 8 ml esență de vanilie

Mod De Preparare

Parfait cu mango: dulce, acrișor și cu siguranță fermecător. Acest desert originar din Franța te va cuceri prin textura lui fină.

„Parfait' se traduce ca „perfect' din franceză. Rețeta originală are la bază o cremă din smântână, ouă, zahăr și sirop. Varianta preluată de americani, devenită mai populară între timp, conține iaurt, granola, alune și nuci, sosuri, creme sau frișcă. Se servește în pahare transparente și înalte, care pun în valoare straturile și texturile.

Există nenumărate rețete de parfait, care au la bază fie principiul francez de pregătire a desertului, fie cel american. O variantă delicioasă este cea cu iaurt, granola și mango. Este perfectă pentru vara toridă, dulceața aromată a fructelor coapte de mango contrastând cu gustul acrișor al unui iaurt de vanilie.

În plus, combinația de iaurt și mango este foarte benefică pentru sănătate. Iaurtul conține bacterii sănătoase, care contribuie la menținerea unui tranzit intestinal optim, și chiar poate scădea riscul apariției cancerului de colon. În plus, ameliorează balonarea și este un bun aliat al sistemului osos, mulțumită conținutului său de calciu.

La râdul său, mango este un fruct pe cât de delicios, pe atât de sănătos. Betacarotenul din pulpa fructului ajută la menținerea sănătății pielii și ochilor. Conținutul bogat de fibre și apă ajută la prevenirea sau combaterea constipației. Iar vitamina C din mango este un prieten de nădejde în lupta cu virusurile și întărirea sistemului imunitar.

 1. Iaurtul se amestecă cu mierea și esența de vanilie și se dă la frigider.
 2. Din mangoul copt se face un piure – fie cu ajutorul unui blender, fie cu o furculiță.
 3. În două pahare înalte transparent, se așază în straturi iaurtul vanilat rece, piureul de mango și granola.
 4. Smântâna rece se bate până capătă ținută.
 5. Se decorează paharele cu frișcă.
 6. Opțional, se pot adăuga cubulețe de mango și granola în plus.
 7. Se servește rece.

Foto: 123rf.com

Citește și: Cum se curăță mango și cum se consumă acest fruct

Evaluează