Parfait de ciocolată şi cafea

Parfait de ciocolată şi cafea

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Mod De Preparare

Un desert impresionant pentru care ai nevoie de puţine ingrediente şi multă imaginaţie. Uite cum să faci un parfait de ciocolată şi cafea mai ceva ca în cofetărie!

1. Se pregatesc patru fâşii de hârtie de copt la dimensiunea de 7,5 x 30 cm, care se vor lipi pe câte o fâşie de carton de aceeaşi dimensiune. Se da fiecareia forma unui cerc, se lipesc şi se leaga cu câte o sforicică, pentru o mai mare siguranţa. Fiecare cerc, tubuleţ de carton şi hârtie de copt se pun pe un patrat de hârtie de copt, pe o tava întinsa.

2. Se topesc 225 g ciocolata, pe baie de aburi, având grija sa nu intre apa în ea, sa nu se arda sau sa se brânzeasca. În fiecare tubuleţ se toarna apoi câte o linguriţa de ciocolata topita şi, cu ajutorul unei pensule, se întinde pe toata suprafaţa de jos, formând baza cilindrului. Apoi, tot cu o pensulă, se întinde ciocolata pe întregul cerc. Se repeta operaţiunea pentru fiecare tubuleţ-mulaj, şi apoi se dau câteva ore la rece. Restul de ciocolata, adica 125 g, se topește pe baie de aburi. Într-o cratiţa mica se dizolva zaharul cu 7 linguri de apa care se fierbe la foc mic, timp de 5 minute, pâna se formeaza un sirop.

3. Într-un bol, se pun galbenuşurile, cafeaua solubila frecata cu puţina apa rece şi se amesteca. În aceasta compoziţie se adauga treptat, în fir subţire, siropul de zahar şi se mixeaza puternic pâna ce amestecul se îngroaşa şi devine spumos şi cremos. Într-un alt bol, se mixeaza frişca pâna îşi menţine forma, apoi se încorporeaza în amestecul de cafea. Din acest amestec se pune deoparte o treime şi se adauga ciocolata topita. Se omogenizeaza şi se dau la rece ambele creme pentru vreo doua ore.

4. Se desfac cu grija mulajele, întâi partea de jos, apoi hârtia de jur împrejur. Se toarna cu lingura în tubuleţele de ciocolata astfel obţinuta, în mod alternativ, crema de ciocolata şi de cafea. Se taie partea de sus şi bucaţele se folosesc deasupra cremei. Desertul se ţine la frigider pâna în momentul servirii. Se decoreaza, dupa imaginaţie.

 

Sursa: tarabucatelor.ro

 

Evaluează