Parfum de vară

Parfum de vară

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • felii de fructe proaspete sau din compot
  • fructoză sau îndulcitor după gust
  • 3 pliculete gelatină
  • 400 ml iaurt degresat
Pentru cremă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • scorţişoară
  • esenţă de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri făină soia sau secară, sau integrală
  • 3 linguri ulei
Pentru blat
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri fructoză

Mod De Preparare

1. Pentru blat, se bat albuşurile tare, cu esenţa de rom şi cu fructoza. Se adaugă uleiul, făina şi praful de copt şi se mai amestecă puţin. Se toarnă totul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se dă la cuptor, încins în prealabil. Se lasă cam 20 de minute la foc potrivit.

2. Între timp, se pune gelatina la înmuiat. După ce s-a umflat bine, se pune pe baie de aburi.

3. Pentru cremă, se bate frişca, se adaugă iaurtul, fructoza şi se bate totul bine. După ce s-a dizolvat bine gelatina, se toarnă peste frişcă şi se amestecă.

4. Blatul răcit se aşază pe platou, cu un inel special pentru montat tortul, de jur împrejur. Deasupra, se toarnă crema cu gelatină şi se pun feliile de fructe din compot. Se dă la rece, măcar 3-4 ore.

Evaluează