Pască cu ciocolată

Retetă Pască cu ciocolată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 65 g zahăr
  • 1 praf sare
  • margarina pentru uns forma
Pentru umplutură
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g margarina
  • 1 plic vanilie

Mod De Preparare

1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

Dacă pasca cu ciocolată ți se pare prea greu de făcut, vezi și rețeta de pască fără aluat!

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete